ΠΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΛΑΒΕΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΣΑΣ

 Η αλλαγή μιας χειρολαβής μηχανής μοιάζει πολύ εύκολη δουλειά, αλλά συχνά αποδεικνύεται πιο δύσκολο και από το να προσπαθήσουμε να κάνουμε μπάνιο σε μια οργισμένη σιαμέζα γάτα!

Αλλά δε χρειάζεται να αγχωθείτε, αρκεί να δοκιμάσετε τις παρακάτω συμβουλές:

Ο ευκολότερος τρόπος για να αφαιρέσετε μια παλιά χειρολαβή είναι να την κόψετε με ένα ξυράφι. Μήπως θέλετε να τη ξαναχρησιμοποιήσετε; Βγάλτε τη από τη ράβδο τιμονιού και ψεκάστε αρκετή δόση καθαριστικού επαφών (contact cleaner) στο κενό.
 
Εργαστείτε γρήγορα, και σπρώξτε το καλαμάκι από το ακροφύσιο ψεκασμού του δοχείου όσο πιο βαθιά μπορείτε. Περιστρέψτε και τραβήξτε για να βγάλετε τη λαβή. Εάν κολλήσει στα μισά της διαδρομής, ψεκάστε λίγο ακόμη καθαριστικό.
 
 
 
 
Οι ερασιτέχνες μηχανικοί  χρησιμοποιούν σπρέι μαλλιών, κόλλα, χαρτοταινία και ειδική κόλλα για να τοποθετήσουν τις νέες χειρολαβές. Εμείς απλά χρησιμοποιούμε περισσότερο καθαριστικό επαφών. Ψεκάστε το σε μια νέα χειρολαβή, επιστρώνοντας γενναιόδωρα όλες τις εσωτερικές επιφάνειες. Βάλτε μια πραγματικά καλή δόση, διάρκειας δύο δευτερολέπτων.
 
Στη συνέχεια, βάλτε αμέσως τη χειρολαβή στο άκρο της ράβδου τιμονιού. Μετά, αφήστε τη για 20 λεπτά και επιτρέψτε στο κολλώδες ελαστικό να κολλήσει στο άκρο της ράβδου.
 
Θέλετε μεγαλύτερη ασφάλεια; Τυλίξτε κάποιο σύρμα ασφάλισης από ανοξείδωτο χάλυβα (περίπου διαμέτρου 0,7 mm) γύρω από τη λαβή σε κάθε άκρο και στο κέντρο, και στρίψτε σφιχτά.
 
Οι περισσότερες χειρολαβές μηχανών ανωμάλου δρόμου έχουν ακόμη και ειδικές εγκοπές για το σύρμα ασφάλισης. Θα συμπιέσει το ελαστικό προς τα κάτω και θα δημιουργήσει μια μόνωση για να αποτρέψει την υγρασία από το να μπει κάτω από τη χειρολαβή και να τη χαλαρώσει από το τιμόνι.
Μενού
Λ. Βουλιαγμένης 583, Αργυρούπολη
210 9969793