Το toofast.gr χρησιμοποιεί cookies για να σας εξασφαλίσει κορυφαία εμπειρία χρήσης.
Το κατάλαβα     Μάθετε περισσότερα

4 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΣΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

"Ήρθε ο χειμώνας κι ο κοσμάκης τα ΄χει χάσει" έλεγε το παλιό λαϊκό τραγούδι, όμως εμείς για να μην τα χάσουμε όσον αφορά τη φροντίδα της μηχανής μας, ακολουθούμε τις 4 συμβουλές που θα βρούμε σε αυτό το άρθρο.

26/9/2017

  Αυτή η εποχή του χρόνου μπορεί να είναι καταστροφική για τις μοτοσικλέτες, αλλά αυτές οι κορυφαίες συμβουλές θα βοηθήσουν τη δική σας να περάσει τον χειμώνα χωρίς αλλοιώσεις και προβλήματα.
1. Αποφύγετε τη διάβρωση
Ένας από τους κύριους κινδύνους της οδήγησης κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι η διάβρωση και το αποτέλεσμα που αυτή έχει στην εμφάνιση, την αξία, την απόδοση και τη μακροζωία της μηχανής σας. Αποτρέψτε το νερό και τη βρωμιά αλάτων/δρόμου να φτάσει κάθε γωνιά της μηχανής σας χρησιμοποιώντας προστατευτικά προϊόντα φραγμού. Ειδικοί ψεκαστήρες/διαλύματα εφαρμογής με βούρτσα, και λιπαντικά μοτό, θα σας βοηθήσουν παρότι ίσως δεν είναι και τόσο φθηνά, αλλά λειτουργούν καλά. Μια πιο καθημερινή αλλά εξίσου αποτελεσματική προσέγγιση είναι η χρήση γράσου ή για την επικάλυψη των εξαρτημάτων του σασί, το οποίο βέβαια είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί.
2. Αγαπήστε τη λίπανση
Η λίπανση της μοτοσικλέτας σας είναι ακόμα πιο σημαντική κατά τους χειμερινούς μήνες. Το λίπος και άλλα προϊόντα δεν λειτουργούν μόνο ως φράγματα για το νερό, αλλά διασφαλίζουν ότι όλα λειτουργούν με ασφάλεια - τα σημεία περιστροφής που δεν έχουν λιπανθεί εμποδίζουν τον καλό έλεγχο. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα καλώδια κυκλοφορούν ελεύθερα, καθαρίστε και λιπάνετε με ειδικά λιπαντικά μοτοσικλέτας ελαφρά τις αρθρώσεις, και λαδώστε οποιεσδήποτε ροδέλες οι αρθρώσεις στα σημεία ελέγχου των ποδιών. Διεισδύοντας πιο βαθιά, τα ρουλεμάν βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο το χειμώνα και κατά το απλό πλύσιμο. Ελέγξτε εσείς οι ίδιοι τα σφραγίσματα και τις αρθρώσεις, αντικαταστήστε ό,τι χρειάζεται, ή λιπάνετε για να εξασφαλίσετε τη συνεχή βέλτιστη λειτουργία.
3. Προστατεύστε τις ηλεκτρικές συνδέσεις
Τα σύγχρονα ηλεκτρικά εξαρτήματα των μοτοσικλετών είναι αρκετά ανθεκτικά, αλλά δεν είναι ακόμα 100% αδιάβροχα. Χρησιμοποιήστε ειδικά αξεσουάρ μηχανής που θα βρείτε σε εξειδικευμένα καταστήματα με είδη μοτοσικλέτας & αναβάτη, όπως ένα διηλεκτρικό γράσο ή ένα ποιοτικό σπρέι απομάκρυνσης νερού σε οποιαδήποτε σύνδεση, ακροδέκτη βλήματος, βύσμα ή σημείο γείωσης που μπορείτε να έχετε πρόσβαση. Μην ξεχάσετε επίσης να προστατεύσετε τα ευάλωτα ηλεκτρικά εξαρτήματα – το κιβώτιο ταχυτήτων μπορεί να υποφέρει από την είσοδο νερού και οι διακόπτες φώτων πλαγίου σταντ/φρένων είναι απλά και φτηνά κατασκευασμένα εξαρτήματα που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό πονοκέφαλο σε περίπτωση που δυσλειτουργήσουν μια κρύα, σκοτεινή νύχτα.
4. Χρόνος φρεναρίσματος
Μπορεί να μην φρενάρετε τόσο σκληρά όσο θα φρενάρατε σε μια γρήγορη καλοκαιρινή διαδρομή, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να έχετε φρένα που να λειτουργούν άριστα όταν υπάρχει μικρότερη πρόσφυση και το επίπεδο κινδύνου αυξάνεται. Η παράλειψη χρήσης του υγρού των φρένων, θα επιτρέπει στις δαγκάνες φρένων να λερωθούν, να κολλήσουν, να καταστραφούν και σε συνδυασμό με φαγωμένα μαξιλαράκια, θα σας δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα. Οι σύγχρονες δαγκάνες πολλαπλών εμβόλων έχουν αρκετή ισχύ για να κλειδώνουν τους τροχούς, ακόμη και όταν υποφέρουν από χαμηλές επιδόσεις. Τοποθετήστε τα σωστά και διατηρήστε τα στη θέση τους.

 

 

Δείτε Επίσης

Εάν κάνετε χρήση κάθε μέρα, το κράνος θα πρέπει να πλένεται τόσο συχνά όσο το δυνατόν. Είναι καλύτερα να το κάνετε με ζεστό νερό και σαμπουάν στο νεροχύτη ή στη.........