Το toofast.gr χρησιμοποιεί cookies για να σας εξασφαλίσει κορυφαία εμπειρία χρήσης.
Το κατάλαβα     Μάθετε περισσότερα

Πώς να διατηρήσετε την επιθυμητή θερμοκρασία ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών στη μηχανή σας

Για να λαμβάνουμε τη μέγιστη ευχαρίστηση οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα μας πρέπει να μην επηρεαζόμαστε από τον καιρό και τις θερμοκρασίες, ανεξάρτητα από το αν κάνει κρύο ή ζέστη. Ιδού απλές συμβουλές για το κρύο

4/8/2017

Η μοτοσικλέτα μπορεί να είναι ένας απίστευτος τρόπος για να σας μεταφέρει προσφέροντας σας ευχαρίστηση, αλλά όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν, η γραμμή μεταξύ της ευχαρίστησης και του πόνου μπορεί να αρχίσει να θολώνει.

 
Εδώ παρατίθενται μερικοί τρόποι ώστε να παραμείνετε ζεστοί από το κεφάλι μέχρι τα νύχια ενώ οδηγείτε κατά τους χειμερινούς μήνες.
 
 
 
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΦΕΡΜΟΥΑΡ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΙΟΔΟ ΑΕΡΑ
 
Εδώ είναι ένα απλό τέχνασμα, το οποίο συχνά παραβλέπεται, για να ξεφύγετε από το κρύο: όταν βιάζεστε να ανεβείτε στη μηχανή, μην ξεχάσετε να κλείσετε τις διόδους αέρα στο κράνος, το τζάκετ μηχανής και το παντελόνι. Κάντε το, και θα γλιτώσετε περιττή κούραση καθώς οδηγείτε προς το (ψυχρό) ηλιοβασίλεμα.

 
 
ΦΟΡΕΣΤΕ ΜΠΑΛΑΚΛΑΒΑ
 
Κατασκευασμένα από μετάξι ή άλλα υλικά με μεγάλη ευελιξία (τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να τραβούν την υγρασία μακριά από το δέρμα), μια μπαλακλάβα εφαρμόζει πάνω από το κεφάλι σας και κάτω από το κράνος σας, προκειμένου να σας μονώσει από το κρύο. Διαφορετικά στυλ προσφέρουν ποικίλα επίπεδα κάλυψης, αλλά οι περισσότεροι αναβάτες ψυχρών συνθηκών συμφωνούν ότι σχεδόν κάθε είδος μπαλακλάβα θα προσφέρει μια αξιοσημείωτη διαφορά στη διατήρηση της θερμοκρασίας σας.
 
 
 
ΦΟΡΕΣΤΕ ΙΣΟΘΕΡΜΙΚΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ
 
Ενώ ένα εξωτερικό στρώμα εξοπλισμού μπορεί να μπλοκάρει αρκετούς ανέμους, τα στρώματα από μέσα θα συμβάλλουν στη αποτροπή της διαφυγής της θερμότητας του σώματός σας. Κάποιοι αναβάτες το κρατούν απλό με μακριά johns, ενώ άλλοι φορούν πιο τεχνικό εξοπλισμό ειδικά σχεδιασμένο για μοτοσικλέτες. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η στρωματοποίηση εσωτερικά είναι απαραίτητη για να παραμείνετε ζεστοί όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν. Η καλύτερη λύση είναι να προτιμήσετε ισοθερμικά ρούχα μοτοσυκλέτας.
 
 
 
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΑ GRIPS
 
Τα θερμαινόμενα Grips είναι ένας εξοπλισμός που θα σας προσφέρει μεγάλη άνεση στο πολύ κρύο. Το ζητούμενο είναι να δημιουργούμε θερμότητα και τα grips είναι μια καλή λύση για αυτή την περίπτωση αφού αναλαμβάνουν να μας κρατούν ζεστά τα χέρια. Υπάρχουν κι άλλα θερμανόμενα ρούχα που μπορείτε να δοκιμάσετε, όπως γιλέκα, γάντια κλπ. όμως πάντα  με προσοχή γιατί δεν παύει να περιλαμβάνουν ηλεκτρικό φορτίο.
 
 
 
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΚΕΝΑ
 
Παρόλο που ο εξοπλισμός ψυχρού καιρού μπορεί να αποκλείσει το κρύο, μια μικρή ρωγμή μπορεί να αφήσει αρκετό δροσερό αέρα να χαλάσει όλες τις προσπάθειές σας. Βεβαιωθείτε ότι φοράτε γάντια μηχανής που εφαρμόζουν πάνω από τη ζακέτα σας και μπότες που επικαλύπτουν τα παντελόνια σας. Με αυτόν τον τρόπο, ο κρύος αέρας θα ρέει πάνω από τον εξοπλισμό σας αντί να περνάει μέσα από αυτόν.

Δείτε Επίσης