Το toofast.gr χρησιμοποιεί cookies για να σας εξασφαλίσει κορυφαία εμπειρία χρήσης.
Το κατάλαβα     Μάθετε περισσότερα

Βροχούλα καλοκαιρινή; Οδήγησε με ασφάλεια!

Μπορεί να διανύουμε τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού και γενικά ο ήλιος να μονοπωλεί τις μέρες μας, όμως οι πιθανότητες για μια βροχούλα καλοκαιρινή δεν είναι και λίγες. Ας προετοιμαστούμε...

13/6/2017

"Τα καλοκαίρια μας μικρά" λέει το παλιό τραγούδι, όμως η πραγματικότητα είναι πως στην Ελλάδα είμαστε ιδιαιτέρως τυχεροί και τις περισσότερες μέρες του χρόνου απολαμβάνουμε παρατεταμένη ηλιοφάνεια, τέλειες θερμοκρασίες και υπέροχες συνθήκες οδοστρώματος.

Όμως το ενδεχόμενο για κάποια μπόρα έστω και πρόσκαιρη πάντα υπάρχει ακόμα και στην καρδιά του καλοκαιριού... 

Για τους πιστούς που δεν φοβούνται τον άσχημο καιρό, αλλά αγκαλιάζουν την πρόκληση της οδήγησης μοτοσυκλέτας στο υγρό οδόστρωμα, έχουμε πέντε συμβουλές για να βοηθήσουμε στην προετοιμασία της οδήγησής σας σε αυτόν τον απρόβλεπτο καιρό.

1.Ελαστικά
 
Πρώτα απ' όλα, ελέγξτε τα ελαστικά και ελέγξτε τα καλά. Οποιεσδήποτε ενδείξεις ρωγμών, κορδονιών ή ξεθωριάσματος δεν ταιριάζουν καλά στις κανονικές συνθήκες οδήγησης, αλλά είναι ακόμα πιο επικίνδυνες σε άσχημες καιρικές συνθήκες. Σκεφτείτε να τα αντικαταστήσετε με ένα καλό, βαρύ ελαστικό που προορίζεται για οδήγηση σε υγρό καιρό. Όχι μόνο θα κάνετε εκπληκτικά χιλιόμετρα με αυτά σε σύγκριση με τα πιο σπορ ελαστικά, αλλά θα χειριστούν ό,τι επιφέρει η μητέρα φύση.
 
2. Στεγανοποιήστε την Οδήγησή σας
 
Η στεγανοποίηση της μηχανής σας θα γίνει το θέμα συζήτησης για πολύ καιρό με άλλους φίλους μηχανόβιους και όχι μόνο. Το νερό και η βρωμιά μπορεί να επηρεάσουν τα μέρη που κάνουν αυτή τη λαμπερή, νέα Road Glide να μοιάζει με ένα παλιό σωρό από μέταλλα. Να πλένετε πάντα ή να χρησιμοποιείτε ένα σπρέι μετά το πλύσιμο για προστασία των μεταλλικών και πλαστικών επιφανειών. Για μοτοποδήλατα με αλυσίδα, φροντίστε να διατηρείτε σωστά την αλυσίδα, καθώς η σκουριά επιφάνειας μπορεί να εμφανιστεί εξαιρετικά γρήγορα αν την αμελήσετε. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε κάποιο ειδικό καθαριστικό αλυσίδας & δισκοφρένου. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αδιάβροχο γράσο για κάθε περίπτωση που αυτό μπορεί να χρειαστεί (άξονες, σύνδεσμοι, κεφαλή τιμονιού, κλπ.). Όταν είναι σταθμευμένο σε εξωτερικό χώρο, φροντίστε επίσης να έχετε τη μηχανή σας καλυμμένη με ένα αδιάβροχο κάλυμμα μοτοσικλέτας για να προσφέρετε ένα επιπλέον προστατευτικό στρώμα.
 
3. Προστασία Ομίχλης
 
Κάτι που θεωρούμε δεδομένο είναι μερικές φορές η όρασή μας. Εάν το κράνος μηχανής σας δεν είναι ήδη εξοπλισμένο με ειδική επίστρωση, σκεφτείτε ένα ένθετο Pinlock® ή μια επίστρωση αντι-ομίχλης. Στο κρύο και στη βροχή, η προστασία από την ομίχλη στην προστασία σας θα αποπληρώσει παρέχοντας σαφή όραση ακόμα και σε άσχημες καταστάσεις. Ένα άλλο πράγμα που θα βοηθήσει με την ομίχλη είναι ένα αθλητικό κράνος με καλό εξαερισμό. Όσο καλύτερη είναι η ροή του αέρα, τόσο λιγότερες οι πιθανότητες θολώματος.
 
4. Αδιάβροχος Εξοπλισμός
 
Αυτή η ζακέτα που σας κρατά ωραίο και δροσερό όλο το καλοκαίρι, δεν θα βοηθήσει στις καταιγίδες που η σεζόν είναι βέβαιο ότι θα φέρει. Ελέγξτε μια ωραία διάταξη αδιάβροχου εξοπλισμού από το κεφάλι μέχρι τα δάκτυλα. Δεν μπορείτε να παραμείνετε κρύος και υγρός σε μια μοτοσικλέτα. Έχοντας έναν ωραίο, αδιάβροχο εξοπλισμό μηχανής, είναι βέβαιο ότι θα έχετε μια πολύ πιο ευχάριστη οδήγηση. Εάν είστε ευχαριστημένοι με την τρέχουσα ρύθμιση του εξοπλισμού σας και χρειάζεστε μόνο κάποια επιπλέον προστασία από βροχή, ψάξτε για μια ζακέτα βροχής για να προσθέσετε πάνω από την τρέχουσα γκάμα σας.
 
5. Εξοπλισμός Υψηλής Ορατότητας
 
Τέλος, όλος ο μαύρος εξοπλισμός μπορεί να φαίνεται ωραίος, αλλά εξετάστε τα φωτεινά χρώματα για την βροχή. Ο εξοπλισμός υψηλής ορατότητας θα σας βοηθήσει να φαίνεστε στο δρόμο. Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιείτε φθορίζον κίτρινο ή πορτοκαλί εξοπλισμό για να μεγιστοποιήσετε την προβολή σας προς τους άλλους. Αν δεν σας αρέσει η εμφάνιση του εργάτη, το να προσθέσετε μερικά αντανακλαστικά πρόσθετα στη μηχανή σας, στο κράνος ή στον εξοπλισμό σας αρκεί. Επίσης, θεωρήστε την αναβάθμιση του προβολέα σε μια μετατροπή LED. Θα αυξήσει το χρησιμοποιήσιμο φως που παράγει η μοτοσικλέτα σας και θα σας κάνει πιο εύκολα εντοπίσιμο στο φως της ημέρας.

Δείτε Επίσης