Το toofast.gr χρησιμοποιεί cookies για να σας εξασφαλίσει κορυφαία εμπειρία χρήσης.
Το κατάλαβα     Μάθετε περισσότερα

Πώς να οδηγείτε με ασφάλεια τη μοτοσυκλέτα σας σε δύσκολες καιρικές συνθήκες

Η ασφάλεια κατά την οδήγηση της μηχανής μας είναι το παν. Στο άρθρο που ακολουθεί θα διαβάσετε μερικές απλές συμβουλές για ασφαλέστερη μετακίνηση στις δύσκολες καιρικές συνθήκες

8/8/2017

Είτε είστε αρχάριος είτε επαγγελματίας οδηγός, η μετακίνηση με μοτοσικλέτα γενικά θεωρείται επικίνδυνη - αυτό το γνωρίζουμε. Αν σε αυτό προσθέσουμε και όλα τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσουν οι άσχημες καιρικές συνθήκες, η οδήγηση μπορεί να δυσκολέψει απίστευτα.

 
Πώς να χειριστείτε το δρόμο όταν λόγω κρύου και βροχής είναι ολισθηρός και επικίνδυνος; Εδώ παραθέτουμε μερικές συμβουλές για να προσπεράσετε με άνεση τους χειμερινούς μήνες οδήγησης.
 
 
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ
 
Το να μην είστε ζεστά ντυμένοι πάνω σε μια μοτοσικλέτα όταν έχει πολύ κρύο είναι ο πρώτος λόγος που θα μειώσει τα αντανακλαστικά σας και θα σας καταστήσει ευάλωτους σε αχρείαστα λάθη όταν οδηγείτε με ταχύτητα.
 
Τα χέρια σας είναι μουδιασμένα ή τα πόδια σας τρεμοπαίζουν; Η οδήγηση σε κακές καιρικές συνθήκες μπορεί εύκολα να προκαλέσει σφάλματα στην οδήγηση, για αυτό θα πρέπει να ντυθείτε για τη βόλτα σας με κατάλληλα ρούχα μηχανής και φυσικά τον απαραίτητο εξοπλισμό μοτοσυκλέτας όπως μπότες μηχανής, μπαλακλάβα και γάντια μηχανής. Ο θερμαινόμενος εξοπλισμός μοτοσικλέτας, από τα grips και τα καθίσματα έως τα γιλέκα και τα μπουφάν, μπορεί επίσης να κοστίσει  στην μπαταρία της μηχανής, οπότε προσέξτε το βολτόμετρο για να βεβαιωθείτε ότι δεν κλέβετε από την εκκίνηση του κινητήρα της μοτοσικλέτας σας. 
 
 
 
ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΣΑΣ
 
Να κινήστε στο δρόμο με προσοχή όταν είναι ολισθηρός γιατί οι κρυμμένες λακκούβες νερού μπορεί να σημαίνουν ξαφνικό κίνδυνο. Ελέγξτε το τζάμι του κράνους σας ώστε να μην εμποδίζει όσο το δυνατόν την όραση. Διατηρήστε το κράνος μοτοσυκλέτας καθαρό σκουπίζοντας το τακτικά.
 
 
 
ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
 
Η διατήρηση ενός κενού χώρου γύρω σας κατά τη διάρκεια οδήγησης σε πολύ ζεστό ή κρύο καιρό είναι υποχρεωτικό. Ποιος θα ήθελε να παρασυρθεί από την κίνηση ή από έναν απρόσεκτο οδηγό; Η ανάγκη για αυτό το κενό ασφαλείας κρίνεται πιο σημαντική όταν οι ψυχρές θερμοκρασίες των ελαστικών, η δύσκολη ορατότητα, και οι ολισθηρές επιφάνειες μπαίνουν στο παιχνίδι.
 
Θυμηθείτε ότι η ικανότητα της μηχανής σας να σταματάει, να ξεκινάει και να επιταχύνει, μειώνεται κάτω από δύσκολες συνθήκες και θα είναι πολύ καλύτερα αν έχετε φροντίσει να έχετε το χώρο σας.
 
 
 
ΓΡΗΓΟΡΟ ΜΥΑΛΟ, ΑΡΓΕΣ & ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
 
Μην σκεφτείτε καν να πατήσετε το γκάζι και τα φρένα βεβιασμένα. Επειδή οι ολισθηρές συνθήκες καθιστούν εύκολη την περιστροφή του οπίσθιου ελαστικού και τη συγκράτηση των φρένων (ειδικά στον μπροστινό τροχό), είναι καλύτερο να χειρίζεστε όλους τους χειρισμούς- το γκάζι, το συμπλέκτη και τα δύο σύνολα φρένων - με αργό, σταθερό χέρι. Θυμηθείτε ότι το τράβηγμα οποιουδήποτε από αυτά τα στοιχεία ελέγχου μπορεί να οδηγήσει στο ενοχλητικό κλείδωμα τροχού και σε μια ακούσια μη στατική οριζόντια κίνηση. Μην το παρακάνετε με το γκάζι και τα φρένα, και θα σας φανούν όλα πολύ εύκολα.

Δείτε Επίσης